5502 SGK SMS Bilgi Servisi

SGK‘nın 5502 SMS Bilgi Servisine dair tüm ayrıntılara bu konudan ulaşabilirsiniz. SGK 5502 Servisi ile SSK ile ilgili tüm işlemlerinizi SMS ile 1 TL ücret karşılığı yapabilirsiniz. 5502 Servisi ile çoğu ssk sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.  Prim gün sayısı ve tutarını, ne zaman emekli olabilirim sorunusunun cevabını, toplam hizmet gün sayısı, aylık emekli maaş bilgileri ve almakta olduğunuz aylık maaş tutarını banka adı ve şubesi ile birlikte öğrenebilirsiniz.  Bu yazı altında 5502 Servisine nasıl abone olacağınızı, nasıl aboneliğinizi iptal edebileceğinizi ve bu SMS Bilgi Servisi’ni tam olarak nasıl kullanabileceğinizi anlatacağız: 

5502 SGK SMS Bilgi Servisi Abone Olma / Kayıt

SGK SMS Bilgi Servisine kayıt olmak için TCKimlikNumaranız ABONE yazılarak 5502’ye göndermelisiniz. Abonelik Ücretsizdir. Fakat servisler ücretli.
Örnek Mesaj(SMS):  20622177***  ABONE   ( Tc Kimlik numarasından sonra boşluk olmasına dikkat edin)

5502 SMS Bilgi Servisi Abonelik İptali / Abonelik İptal Ettirme

SGK SMS Bilgi Servisi aboneliğinizi iptal ettirmek için ise TCKimlikNumaranız ABONEIPTAL yazılarak 5502’ye göndermelisiniz.
Örnek Mesaj(SMS):  20635177***  ABONEIPTAL   ( Tc Kimlik numarasından sonra boşluk olmasına dikkat edin)

EK NOT:  Telefonun kaybolması, numara değişimi veya telefonunuzun kapatılması gibi durumlarda aboneliğinizi iptal ettirmek için SGK Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına Nüfus Cüzdan fotokopisi , TC kimlik numarası ve Telefon numaralarını da kapsayan bir dilekçe yazarak  0 (312) 4251902  faks çekmelisiniz.

5502 SGK SMS Bilgi Servisi Uygulamaları

SMS Bilgi Sistemi ile Aylık prim gün sayısı ve tutarı (4a), – Toplam hizmet gün sayısı (4a), – Emekli aylık maaş/gelir tutarı (4a), -Aylık maaş tutarı, banka adı ve şubesi (4a)

gibi bilgilere 1 TL SMS ücreti karşılığında ulaşabiliyorsunuz. Bu uygulamalara ulaşabilmek için öncelikle abone olmanız gerekli. Abonelikle ilgili bilgileri yukarıda belirttik.

Abone olduktan sonra;

Aylık prim gün sayısı ve tutarı (4a) için               SGK PRIM <TC_KIMLIK_NUMARANIZ>
Örnek Mesaj: SGK PRIM 10874874***

Toplam hizmet gün sayısı (4a) için                        SGK PRIMTOPLAM <TC_KIMLIK_NUMARANIZ>
Örnek Mesaj: SGK PRIMTOPLAM 20874874***

Emekli aylık maaş/gelir tutarı (4a) için                SGK EMEKLI <TC_KIMLIK_NUMARANIZ>
Örnek Mesaj: SGK EMEKLI 20893874***

Aylık maaş tutarı, banka adı ve şubesi (4a) için   SGK EMAAS <TC_KIMLIK_NUMARANIZ>
Örnek Mesaj: SGK EMAAS 20879624***

Ne Zaman Emekli Olabilirim uygulaması için   N <TC_KIMLIK_NUMARANIZ> <İSE_GİRİS_TARİHİ> <4A/4B/4C>
Örnek Mesaj: N 20879624*** 22.02.1983  4A

yazıp 5502’ye göndererek ilgili konularda bilgi alabilirsiniz.

5502 SMS Bilgi Servisi Diğer Uygulamalar

Adıma En Son Ne Kadar Prim
Yatırıldı?
P yaz boşluk T.C.KİMLİK NO yaz boşluk AİLE SIRA NO yaz 5502 mesaj at
İlk İşe Giriş Tarihim ve
Toplam Hizmet Günüm Ne?
PT yaz boşluk T.C.KİMLİK NO yaz boşluk AİLE SIRA NO yaz 5502 mesaj at
Emekli Aylığım Ödeniyor mu? E yaz boşluk T.C.KİMLİK NO yaz boşluk AİLE SIRA NO yaz 5502 mesaj at
En Son Ödenen Emekli Aylık
Tutarım ve Ödemenin Yapıldığı Banka?
A yaz boşluk T.C.KİMLİK NO yaz boşluk AİLE SIRA NO yaz 5502 mesaj at
Sağlık Hak Sahipliğim Var mı? S yaz boşluk T.C.KİMLİK NO yaz boşluk AİLE SIRA NO yaz 5502 mesaj at
Muayene Katılım Payı Borcum
Ne Kadar?
MPAY yaz boşluk T.C.KİMLİK NO yaz boşluk AİLE SIRA NO yaz 5502 mesaj at
Ne Zaman Optik Cam
Alabilirim?
CAM yaz boşluk T.C.KİMLİK NO yaz boşluk AİLE SIRA NO yaz 5502 mesaj at
Ne Zaman Optik Çerceve
Alabilirim?
CERCEVE yaz boşluk T.C.KİMLİK NO yaz boşluk AİLE SIRA NO yaz 5502 mesaj at
Fizik Tedavi Hizmetlerinden
Faydalanabilir miyim?
FTR yaz boşluk T.C.KİMLİK NO yaz boşluk AİLE SIRA NO yaz 5502 mesaj at
Diş Protezi Hakkım Var mı? DIS yaz boşluk T.C.KİMLİK NO yaz boşluk AİLE SIRA NO yaz 5502 mesaj at
Normal Şartlarda Ne Zaman
Emekli Olabilirim?
N yaz boşluk T.C.KİMLİK NO yaz boşluk AİLE SIRA NO yaz 5502 mesaj at

5502 SGK SMS Bilgi Servisi ile SSK Sorgulama işlemlerinizi anlattığımız şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu Servis ile Mobil SSK Sorgulama dönemi de başlamış oldu. Artık SGK Mensupları, sadece sms ile emeklilik sorgulama, ssk prim sorgulama, ssk maaş sorgulama gibi işlemleri gerçekleştirebilecek.

SGK SMS Bilgi Servisi ile ilgili soru ve sorunlarınız için sayfanın altındaki Yorumlar bölümünü kullanabilirsiniz.

NOT: Bu yazı TRSorgulama.Com tarafından hazırlanmıştır. Alıntı yapıldığı taktirde  http://www.trsorgulama.com/5502-sgk-sms-bilgi-servisi.html  sayfası kaynak olarak gösterilmek zorundadır. Kaynak gösterilmeden yapılan alıntılar için yasal işlem başlatılacaktır.

  1. 02-14-1994 yılında belediyeden işe girdim. 2 ay sigortalı çalıştım.Ara verdim 11.11.1999 yılında devlet memuru olarak memurluğa başladın ne zaman emekli olurum.Şimdiden Teşekkürler.

  2. merhabalar ne zaman emekli olabilirim bilgilerini giriyorum mesaj geliyor sıkıntı yok ama normal şartlarda emeklilik bilgileri geliyor engelliler için nasıl göndericez mesajı.yardımcı olursanız sevinirim.

  3. merhaba ne zaman emekli olabilirim bilgisi için abone oldum ben 1994 tarihinde sigortaya girişim yapıldı prim ödenmedi 1997 tarihinde işe girdim ben işe giriş tarihi olarak hangi tarihi yazmalıym

    Cevap: 1994 tarihindeki girişi yazmalısınız. ESGM Üzerinden sorgulama yaptığınızda da ilk işe giriş tarihi olarak 1994’deki girişin olduğunu göreceksiniz.

  4. aynı yazılanlar gibi ilk önce abone oldum sonra tc kimlik numarasını yazdım sonra işe giriş tarihini yazdım sonra 4 A yazdım ama ne abone olduktan sonra ne bildirim hiç cevap yok ..bir yerde eksik var nerde eksik olduğunu bilmek istiyorum. cevapda bana söylediğinizi yazmıştım zaten aynısını tekrar yazdım…

    Cevap: Sema Hanım, sanırım sizin TC Kimlik numaramnız ile ilgili bir problem var. E-Devlet şifreniz varsa E-Devlet Kapısı üzerinden, yoksa da ESGM üzerinden bilgi alabilirsiniz. ESGM ile işlem yapmak için http://www.ssksorgu.net/sifresiz-ssk-sorgulama.html bu sayfadaki yönergeleri takip edip, soldaki menüde ilgili linkten bilgi alabilirsiniz. Yine sorun çıkarsa Alo 170 Hattını aramanızı tavsiye ediyorum.

  5. kaç kere mesaj yazdım olumlu olumsuz bana hiç bir şekilde ne bilgi ne başka bir cevap bildirim gelmedi gelmiyor acillll cevap bekliyorum

  6. BİZDE AYNISINI YAPTIK N YAZDIK BOŞLUK BIRAKIP TC YAZDIK İŞE GİRİŞ TARİHİNİ GÜN AY YIL OLARAK YAZDIK 4B YAZDIK AMA BİZE SİGORTA KOLU DİKAT EDİN DEDİ BAĞKUR DEDİK ONA SONRA MERNİS BİLGİLERİNİZE ULAŞILMIYOR DEDİ BEN EMEKLİ OLABİLECEĞİMİ NASIL ÖĞRENE BİLİRİM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.

    Cevap: Sistemde bir sıkıntı olmuş olabilir. E-Devlet üzerinden veya E-SGM üzerinden deneyebilirsiniz. Yada “Ne Zaman Emekli Olabilirim” sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

  7. merhabalar ne zaman emekli olabilirim bilgileri için ilk önce abone oldum arkasında yukarda söylendiği gibi
    N ve kimlik numaramı yazdım mesajladım ama cevap falan gelmedi

    Cevap: N <İSE_GİRİS_TARİHİ> <4A/4B/4C> şeklinde mesaj göndermeniz gerekiyor. İşe Giriş Tarihi ve 4A, 4B yada 4C ekleyip göndermelisiniz. Sadece kimlik numarasıyla sorgulama yapabilmeniz için E-Devlet şifreniz olmalı veya ESGM üzerinden sorgulama yapmalısınız.

  8. merhabalar ne zaman emekli olabilirim bilgileri için ilk önce abone oldum arkasında yukarda söylendiği gibi
    N ve kimlik numaramı yazdım mesajladım fakat bana LÜTFEN HİZMETE BAŞLAMA TARİHİNİZİ KONTROL EDERE YENİDEN GÖNDERİNİZ diye mesaj geldi ne yapmalıyım ilk issk kaydım 87 senesin de şimdiden teşekkürler

    Cevap: N <İSE_GİRİS_TARİHİ> <4A/4B/4C> şeklinde mesaj göndermeniz gerekiyor. İşe Giriş Tarihi ve 4A, 4B yada 4C ekleyip göndermelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.